





BFUG MEETING LXXXVIII

19 – 20 February 2024 Hosted by Kingdom of Belgium

Venue: Palais Egmont 8 bis, Pl. Petit Sablon, 1000 Brussels

18 February 2024

19.00 – 21.30 **Welcome cocktail in National Museum of Natural Sciences**Rue Vautier 29, 1000 Brussels

Draft Agenda

Day 1 - 19 FEBRUARY 2024 (9:00 CET/Brussels time)

08:00 - 08:55 Accreditation & security check & coffee corner

Luggage & trolleys are not allowed in Egmont Palais Egmont

09:00-09:20 1. Welcome and Introduction

- 1.1 Welcome Address by the Belgian French-Community Minister of higher education (Ms Françoise Bertieaux, Minister of Higher Education, French Community)
- 1.2 Welcome by the BFUG Co-Chairs (Belgium and Holy-See) (Caroline Hollela, Liesbeth Hens, Paul Tighe)
- 1.3 Welcome by the BFUG Vice-Chair (Albania) (Linda Pustina)

09:20-09:25 2. Adoption of the Agenda

Doc: Draft Agenda









Doc: Draft Annotated Agenda

09:25-09:40 3. Feedback from the last meetings

3.1 Report from BFUG Meeting hosted by **Spain**, Madrid, 16-17 November 2023

Doc:

3.2 Report from BFUG Board Meeting hosted by the **Holy-See**, 23 January 2023

Doc:

09:40-09:50 4. Update from the BFUG Secretariat, including update on the call for the host of the 2027 EHEA Ministerial Conference and BFUG Secretariat

09:50-10:00 5. Host of 2027 EHEA Ministerial Conference and BFUG Secretariat: presentation of the received proposal/s and decision

10:00-14:30 6. Presentation of the final reports from the Working Groups and Task Forces - discussion

6.1 Bologna Implementation Coordination Group (BICG) (20 minutes)

Doc:

10:00 - 10:20

6.2 Working Group on Monitoring the Implementation of the Bologna Process and Bologna Implementation Report (30 minutes)

Doc:

10:20 - 10:50

11:00-11:30 Family photo & Health break

6.3 Working Group on Fundamental Values (20 minutes)

Doc:

11:30 - 11:50

6.4 Working Group on Social Dimension (20 minutes)

Doc:

11:50 - 12:10

6.5 Working Group on Learning & Teaching (15 minutes)









Doc:

12:10 - 12:25

6.6 Coordination Group on Global Policy Dialogue (15 minutes)

Doc:

12:25 - 12:40

6.7 Task Force on Enhancing Knowledge Sharing in the EHEA Community

(10 minutes)

Doc:

12:40 - 12:50

13:00-14:00 Lunch

14:00-14:30 7. Update of the current BFUG workplan roadmap and repercussions of the reports on the future workplan and BFUG structures – discussion

Doc:

14:30-15:15 8. Task Force on the Review of Rules and Regulations for the Governance of the EHEA community (45 minutes)

Doc: discussion on RoP

Doc: discussion on Secretariat arrangements

15:15-15:45 9. Proposal and programme for the Tirana Ministerial Conference 2024 (30 minutes) - discussion

Doc:

15:45-16:15 10. Proposal and programme for the Bologna Global Policy Forum (30 minutes) - discussion

Doc:

16:15-16:35 Health Break

16:35-16:50 11. Thematic discussion: TBC (plenary) (15 minutes)

Doc:









16:50-17:50	12. Thematic discussion:	TBC (3 breakout sessi	ions) (60 minutes)
	Doc:		

17:50-18:00 Closing of the meeting day

19.00-19.55 Cocktail and Visit of Palais Coudenberg

Place Royale 10, 1000 Brussels

20.00-21.45 Dinner at Musée BELVUE

Place des Palais 7, 1000 Brussels









Day 2 - 19 February 2024 (9:00 CET/Brussels time)

08:20 - 08:55 Security check & coffee corner

Luggage & trolleys are not allowed in Egmont Palais Egmont

09:00-09:20 13. Plenary session on the: follow-up of thematic discussion *Doc:*

09:20-11:00 14. Draft for the 2024 Tirana Ministerial Communique (tour de table)

11:00-11:30 Health break

11:30-11:45 15. Draft for the 2024 Tirana Ministerial Communique (tour de table - end)

11:45-12:15 16. Draft for the 2024 Bologna Global Policy Statement (30 minutes)

Doc:

12:15-12:30 17. Update from the Consultative Members (in writing)

17.1 EUA

Doc:

17.2 ESU

Doc:

17.3 EURASHE

Doc:

17.4 EQAR

Doc:

17.5 Council of Europe

Doc:

17.6 UNESCO

Doc:

17.7 Business Europe

Doc:

17.8 Education International

Doc:

17.9 ENQA









Doc:

12:30-12:45 18. Information by the Co-Chairs (Belgium and Holy-See)

18.1 BFUG Board Meeting LXXXIX (Holy-See)18.2 BFUG Meetings LXXXX (Belgium)

12:45-13:00 19. AOB

End of meeting

13:00-14:00 Lunch

14:00 - 16:00 Drafting Committee meeting (restricted to the members of the Drafting Committee)

